Panduan Peserta

PANDUAN PESERTA 

 1. Setiap Kumpulan Peserta dikehendaki mengisi borang pendaftaran  atas talian

 2. dan memuat naik ( 1. Asbtrak ) (2. Laporan Inovasi) (3. Poster) dalam sistem borang pendaftaran atas talian 

 3. Setiap kumpulan juga perlu teliti  kategori penyertaan berdasarkan maklumat di menu kategori penyertaan.

 • Kumpulan peserta yang terpilih melalui proses saringan akan dimaklumkan secara atas talianpada laman web ini pada 1 – 19 OGOS 2019.
 • Kumpulan peserta yang terpilih melalui proses saringan perlu mencetak poster bersaiz A2 dan laporan Inovasi semasa hari pertandingan. Sila sediakan poster inovasi untuk dipamerkan semasa pertandingan. Poster hendaklah bersaiz A2 dan mempunyai maklumat WAJIB berikut:
  1. Penerangan Produk
  2. Objektif Inovasi dan Impak Inovasi

Maklumat lain yang berkaitan boleh dimasukkan ke dalam poster. Susunan maklumat di poster adalah BEBAS untuk menarik perhatian juri dan pelawat.

 • Pada hari pertandingan, pihak Urusetia hanya menyediakan satu satu meja bersaiz 2′ X 3′ , socket elektrik dan wifi internet sahaja. Peralatan lain tidak disediakan oleh pihak Uruseta. Peserta dilarang menggunakan stapler, paku, gerudi atau skrew pada papan booth. Sila gunakan sticker untuk melekatkan poster. Sebarang kerosakan pada booth akan ditanggung oleh peserta.
 • Sila jaga kebersihan kawasan booth anda sepanjang masa pertandingan itu diadakan.

POSTER  (.ppt files)

Muat turun poster_perisa_2019_

ABSTRAK

Muat turun Template Abstrak Inovasi PERISA

 Kumpulan peserta yang terpilih melalui proses saringan perlu mencetak  poster bersaiz A2 dan  laporan Inovasi semasa hari pertandingan. Sila sediakan POSTER anda untuk dipamerkan semasa pertandingan .  POSTER anda harus bersaiz A2 dan mempunyai maklumat WAJIB berikut:- a.  Penerangan Produk b.  Objektif Inovasi c.  Impak Inovasi Maklumat lain yang berkaitan boleh dimasukkan ke dalam POSTER.  Susunan maklumat di POSTER adalah BEBAS untuk menarik perhatian juri dan pelawat. Pada hari pertandingan, pihak Urusetia hanya menyediakan satu socket power point, satu meja bersaiz 2′ X 3′ dan wifi internet sahaja.  Peralatan lain tidak disediakan oleh pihak Uruseta.  Peserta dilarang menggunakan stapler, paku, gerudi atau skrew pada papan booth.  Sila guna stiker untuk melekatkan poster.  Sebarang kerosakan pada booth akan ditanggung oleh peserta.Sila jaga kebersihan kawasan booth anda sepanjang masa pertandingan itu diadakan.  Kerjasama anda amatlah dihargai.

Laporan Inovasi 

Panduan Penulisan Laporan Inovasi PERISA